Opskrifter

07-09-2021
Nem dessert

Fuglerede med vaniljeflødskum , lidt blåbær , æbletern, appelsin og lidt banaskiver. 



5-09-2021 

Pludselig tikkede der besked ind på messenger , “vi på spontan køretur , Så du må gerne have kaffe på kanden om 1 1/2 times tid” .
🤣🤣🤣ok tænkte jeg , har ikke lige noget at byde på , men for ud og plukkede 300 gram blåbær  og ind og lave blåbærkage
Plejer at putte kardemomme i den kageopskrift , men ingen kardemomme , så jeg dryssede lidt kanel over. Det gav også et lækkert resultat . Så nu får i min reviderede udgave på en blåbærkage.

3 Æg M/L, hele
270 gram Sukker
190 gram Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
0.5 tsk. Ingefær, stødt
100 gram Smør
300 gram blåbær
Lidt stødt kanel
100 gram groft hakket mandler
Ca 40 gram perlesukker

Bland alle ingredienserne , smør dejen ud i en form på ca 25 cm i diameter
Drys overfladen med kanel i et tyndt lag
Spred Blåbær oven på dejen 
Drys med perlesukker 
Bag ved 180 grader i 45 minutter 
Så har du kagen færdig når dine gæster kommer 😉 
Glemte at tage et billede af kagen da den var færdig , så i må nøjes med resterne 😂
Kan også laves med frosne bær men så skal den bage lidt længere





Så har vi fået en ny opskrift på is 😉 tak til Ghita 







Lav blåbær eddike 
Prik hul i de friske blåbær
Læg dem i et glas eller en flaske og overhæld med lys lagereddike
Lad dem trække i 2-4 uger 
Hæld edikken iver i et glas mos 
Blåbærne og filtresaften og hæld den saft over i eddiken , og så har du den skønneste blåbæreddike


Opskrift på salat dressing
4 spsk citronolie eller smagsneutral rapsolie fra Morsø olie
2 spsk blåbæreddike
1 tsk dansk honning
Salt og peber

Opløs honningen i blåbær eddiken og hæld olie salt og peber i 



2019 

Blåbærsorbert
250 gram blåbær
50 gram rørsukker
80 gram dansk honning 
Lidt citronsaft
2 dl vand

Giv alle ingredienser et opkog og blendmassen med en stavblender .
Kom massen i en ismaskine , det tager ca en time . 
Har du ikke en ismaskine 

Put massen i en form og rør i massen ca hver 20 minut indtil den er godt grødet








Små blåbærtærter
Jeg fandt en opskrift som jeg har modificeret , tror man kan skifte mere mel ud med mandelmel

Mørdej
150. gram mel
55 gram mandelmel 50 gram sukker
1 tsk vaniliesukker
En knispis salt
100 gram smør
1 æg
Ekstra majsmel og sukker , samt kartoffelmel
ca 250 gram blåbær

Bland dejen og læg den på køl
Bland 4 spiseskefulde mandelmel med 4 tsk. sukker
Del dejen i fire , rul ud så de passer i dine forme , og put den i formen.
Drys mandelsukker blandingen i ,drys en Tsk kartoffelmel over og læg blåbær i .

Bag 20 minutter ved 200 grader
Sever med is eller flødeskum








2017 

Blåbærlikør                         10/7-2018

Opskrift på blåbærlikør
500 gram blåbær
300 gram sukker
2 flasker billig vodka 70cl

Hvis det friske bær skal der prikkes huld i alle bær , hvis det frosne bær så behøves det ikke.
Hæld det hele i en stor syltekrukke , og stil det på køl. 
Rør i det hver dag til al sukker er opløst, og lad det trække to måneder og gerne længere . 
Så filtrere du det for bær , og bærene kan du spise til Desert sammen med pandekager eller vafler 😉 eller brug i julekagen 😉

Blåbærmarmelade

1500 gram blåbær
400 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
2 tsk citronsyre
1 pose rød melantin
Atamon bruges iflg. flasken

lad blåbærne simmere med sukker og vanilje og citronsyre tilsæt sæt rød melantin og lad det simre i 2 minutter hæld marmeladen i atamon skyllede glas
.

2016 Ny opskrift hjemmelavet blåbærmamelade
500 gram blåbær
150 gram alm. Sukker
1/2 dl vand
En knivspis vanille
Reven appelsinskal fra en øko. Appelsin
Appelsinsaft fra en halv appelsin
15 gram gul melatin
Atamon
skyld og rens blåbærne
sæt dem i kog med vand, lad det koge lidt ind , tilsæt vanille, sukker reven appelsinskal og appelsinsaft, lad det koge et minut, tilsæt gul melatin.
tilsæt atamon iflg. deres anvisning og skyld glas i atamon.


Blåbær sorbert
325 gram blende og kogt blåbær 
3¼dl kærnemælk
3¼dl "sukkerlage" lavet af 2 dl vand og 200 gram multisød og ½stang vanilje
1 spiseskefuld citronsaft